Pompoencake

 

  • 500 g pompoenpuree (halve pompoen)
  • 100 g kokosmeel
  • 75 g honing
  • 75 g kokosolie, gesmolten
  • 6 eieren
  • 2 el speculaas of koekkruiden
  • 2 el arrowroot
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snuf Keltisch zeezout

 

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cake- of springvorm van 20 centimeter in. Snij de pompoen in stukken en kook in een minuut of 8 gaar. Pureer de pompoen vervolgens met de staafmixer tot een gladde puree. Klop in een kom de eieren, honing, kokosolie, kokosbloesemsuiker en kaneel luchtig. Voeg het kokosmeel, arrowroot, baking soda, wijnsteenbakpoeder en Keltisch zeezout toe. Mix tot een mooi beslag..

Voeg de pompoenpuree toe, meng goed. Giet het beslag in de cake- of bakvorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar. Lekker met opgeklopte kokosroom met honing en citroen.

(je kan ook de pompoen in stukken, eieren, honing en kokosolie in de keukenmachine doen, goed mixen en daarna de droge ingrediënten erbij doen, sneller klaar maar wel meer afwas ;-))

Tip: Maak de pompoencake ook eens met kaneel in plaats van speculaas kruiden. Of voeg wat walnoten, rozijnen en/of geraspte gember toe!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s