Courgettebrood of broodjes!

Een heerlijk makkelijk te maken Paleo proof en glutenvrij ‘brood’. Makkelijk als je een dagje uit gaat of gewoon als snelle lunch. Bij een kop warme soep met een flinke lik roomboter of zachte geitenkaas. Als je puur Paleo eet laat je gewoon de geitenkaas weg.

Wat heb je nodig:

  • 300 gr notenmeel (hak een zak gemengde ongezouten noten van bijv de Lidl fijn in het hakmolentje van je staafmixer)
  • 1 courgette, met schil dus biologisch (wel even goed wassen)
  • 3 eieren
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 á 2 el italiaanse kruiden
  • kokosolie (om in te vetten)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met kokosolie (tip: ik leg vaak ook nog een bakpapiertje in het blik, dan komt het brood er gemakkelijk uit).

Snij de courgette in grote blokken, rasp ze klein in de keukenmachine of rasp ze met een handrasp. Doe de eieren erbij in de keukenmachine (of klop ze los in een kom) de geitenkaas erbij. En de rest van de ingredienten. Of roer natuurlijk goed door elkaar in de kom.

Schep het in de cakevorm (of in kleine silicone cakevormpjes dat neemt nog makkelijker mee)

cakevorm. Bak het brood 50 á 55 min bruin en gaar. Als je kleine vormpje gebruikt dan ca 20 a 25 minuten.

Laat het brood goed afkoelen voordat je het snijdt, dan komen de smaken veel beter uit en vallen de plakken niet uit elkaar.

Je kan het brood goed invriezen in een bakje of in diepvrieszakjes, gebruik het bakpapier om de sneetjes te scheiden dat ontdooit makkelijker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s