Tips voor de lunchtrommel

TIP 1: Kinderen eten met hun ogen. Schik de ingrediënten van je simpele lunchtrommel met wat gevoel voor kleur naast en door mekaar. Snij blokjes, stokjes of schijfjes met ribbeltjes om het verrassend te houden. Maak rolletjes van koud vlees, die je eventueel vult met paprika of een wortelstokje. Of gebruik prikkertjes om leuke kleine spiesjes te maken.

TIP 2: Zorg dat er steeds minstens één ingrediënt bij is waar je kind helemaal blij van wordt. Misschien zijn dat olijfjes, aardbeien, eitjes, een koekje of wat groentenchips.

TIP 3: Koop een lunchtrommel met onderverdelingen (Sistema bij AH of Blokker) of ga eens op zoek naar kleurrijke cupcakevormpjes in leuke vormen die je als onderverdeling kan gebruiken in de lunchtrommel (Action, Xenox)

 

TIP 4:  Voorbereiden is 90% van je succes. Kijk de avond tevoren al wat je gaat maken, was en snij eventueel groenten voor en  bewaar ze in afgedekte kommetjes in de koelkast.

Of als je geen ochtendmens bent, zoals wij : schrijf op een lijstje wat je ’s ochtends moet doen “worst in stoomkoker leggen, broccoli blancheren, appel in fruitdoosje snijden,…”
Ben je totaal geen ochtendmens maak dan de lunchtrommel ’s avonds al helemaal klaar en zet ‘m een nachtje in de koelkast.

TIP 4: Houd altijd rekening met de persoonlijke voorkeuren van jouw kind. Dol op bloemkool? Geef ze bloemkool. Geen-courgette-fase? Schrap de courgette een tijdje. Het doel is dat ze dol zijn op hun lunch. Je kan vragen wat ze vandaag wel of niet lekker vonden. Dat geeft je een idee van wat ze nu lusten, wat bij kinderen vaak verandert. Laat ze zelf helpen met het maken van de trommel!

TIP 5Ben je niet erg creatief en wil je de lunchbox graag wat aantrekkelijker en feestelijker maken: google eens “bento box” en je vindt de vrolijkste creaties. Wel ingrediënten aanpassen naar jouw dieetkeuze natuurlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s