Makkelijke shoarma maaltijd

Snelle, kh arme maaltijd. Bij ons, naast de monkey platter, een favoriet op zaterdagavond.

Maak eerst de knoflooksaus, rust dan even uit en bak de rest, koken is zeker op zaterdag een vermoeiende bezigheid!

Knoflooksaus: in een gezellige weckpot flink wat suikervrije of zelfgemaakte mayonaise. Twee theelepels saladekruiden van de Lidl toevoegen (andere winkel mag ook!) en 4 a 5 tenen knoflook uitpersen. Goed doorroeren en even in de koelkast zetten. Je kan ook in plaats van alleen mayonaise een paar eetlepels volle yoghurt toevoegen als je nog een beetje bang bent voor vet.

De pot is sowieso handig om in de koelkast te hebben staan want ongeveer overal lekker op!

 

Wat heb je verder nodig?

  • Kant en klare shoarmareepjes of zelf reepjesvlees kruiden met shoarmakruiden. ca 125 gram pp
  • Bakje champignons
  • 2 kleine uitjes
  • 1 zoete paprika
  • kokosolie om in te bakken
  • Andijve, 1/2 krop of een zak voorgesneden.

Snij de andijvie fijn, was en laat goed uitlekken.

Bak de uitjes, champignons en paprika in de kokosolie, zet apart in een schaal met aluminium folie en bak vervolgens de reepjes gaar. Voeg de uitjes, champignons en paprika toe en laat even goed doorwarmen.

Tafel dekken, wijntje of water inschenken. (nog beter, laat dat doen 😉

Andijvie op het bord, vlees erop, flinke lepel knoflooksaus erop en eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s