Bijzondere boerenkoolstamp

Voor deze koolhydraat arme stamppot heb je niet veel (tijd) nodig. Boerenkool is een bron van vitamine C dus in deze grieptijd een goed idee om vaker te eten. Daarnaast is het ook erg lekker 😉

Wat heb je nodig?

Voor de bloemkoolpuree?

  • een bloemkool
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • een klont roomboter

Kook de bloemkool gaar, zet de afzuigkap hoog aan want echt lekker gaat je huis er niet van ruiken. Stamp de bloemkool en doe de knoflook erdoor, klont roomboter en op een klein pitje warmhouden.

Voor de boerenkool?

  • een zak boerenkool gesneden (400gram)
  • 500 gram gehakt (voor 4 personen)
  • 100 gram spekjes (optioneel)
  • een fijne gesnipperd e ui
  • kruiden bijv piripiri kruiden of peper, zout, paprikapoeder.
  • kokosolie, roomboter of olijfolie om in te bakken.

Bak de ui uit, doe de spekjes er bij (evt). Daarna het gehakt rullen en lekker gaar roerbakken.

De kruiden erdoor en de boerenkool in twee gedeeltes er voorzichtig bij roerbakken.

let op mocht je schildklierproblemen hebben, blancheer de boerenkool dan voordat je het gaat roerbakken! Rauwe kruisvormige groentes kunnen de schildklierwerking beïnvloeden.

Serveer op een warm bord de boerenkool met de bloemkoolpuree en eet smakelijk van deze bijzondere boerenkoolstamp!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s