Wat is orthomoleculair? Oerslank!

Als afvallen niet lukt omdat je niet in balans bent is het goed om eens naar de methode Oerslank te kijken, ik kan je daarbij helpen, bel me voor een afspraak. Samen op zoek naar de oplossing voor jou!

Maar wat is toch dat orthomoleculair?

(Informatie van de site van Orthovisie) 

In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “orthomoleculaire geneeskunde”.

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.

In het orthomoleculaire concept is inname van goede, gevarieerde voeding de eerst aangewezen manier om deze optimale concentratie te verkrijgen.

Daarnaast zijn vaak een of meerdere voedingssupplementen ter aanvulling nodig, ook voor wie zich verantwoord voedt omdat het vitamine- en mineralen-gehalte in de gangbare voeding de afgelopen decennia fors is verminderd.

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, is al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, getuige zijn uitspraak: “Laat uw voeding uw medicijn zijn  en uw medicijn uw voeding”.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten en diabetes.

Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van deze en andere ziektes. Zij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een vorm van geneeskunde die met een brede blik naar de mens kijkt en waarbij ook de verbanden tussen psyche/zenuwstelsel/immuunsysteem steeds meer in kaart worden gebracht.

 

Binnenkort een blog over supplementen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s