Stoofvlees

Zo’n regenachtige zaterdag of zondagmiddag. Je kent ze wel, nergens zin in maar toch wel zin om wat te gaan doen.

Lekker de keuken in dan maar….

Ik had nog heerlijk stoofvlees liggen van Marktslager de Groene Horizon.

Wat heb je nodig:

  • Geduld
  • Rundvlees in stukken gesneden ca 800gram
  • Twee uien
  • Laurierblaadjes (2)
  • Peper en zout
  • Eetlepel mosterd
  • Ghee of roomboter om vlees aan te braden
  • Bouillion of water
  • Scheutje rode wijn
  • Tomatenpuree (blikje)
  • Arrowroot of tapiacomeel (bindmiddel)

 

Verwarm de boter of ghee, braad je vlees even kort op hoog vuur aan, voeg de uien, het peper en zout, de mosterd en de laurierblaadjes bij en zet het vuur laag. Voeg de bouillion en een scheutje rode wijn toe en laat lekker een paar uur pruttelen.

Als het vlees uit elkaar is gevallen voeg dan de tomatenpuree toe en laat nog even door pruttelen, als het te veel vocht bevat kan je dat binden met een beetje aangemaakte arrowroot of tapiacomeel.

Lekker met gegrilde groentes, (zoete) aardappelpuree of bloemkoolpuree.

Eet smakelijk!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s