Koolsalade

  • 1/2 spitskool of witte kool
  • 1 wortel
  • 1 appel (bijv. Jonagold)
  • ca 50 gram hamblokjes
  • gekookt eitje
  • 2 el mayonaise
  • 2 el griekse yoghurt
  • snufje hot curry of kerriepoeder
  • kneepje citroensap
  • peper en zout
  • gedroogde kruiden (bijv saladekruiden van de Lidl)

Halveer de kool en snijd de dikke stronk er uit. Schaaf of snijd de kool zo fijn mogelijk. Hier is een keukenmachine of mandoline erg handig. Heb je die niet? Gebruik dan een heel scherp mes. Spoel onder stromend water en laat goed uitlekken of gebruik een slacentrifuge.
Rasp de bospeen. Verdeel de appel in partjes (schillen is niet nodig) en snijd in plakjes.

snij het gekookte eitje in stukjes

Meng alle ingrediënten in een kom en kruid met zout en peper.

Meng de yoghurt met de mayonaise. Gebruik bij voorkeur Griekse (af andere) dikke yoghurt. De kool zal nog wat vochtig zijn waardoor de dressing vanzelf wat dunner wordt als je alle ingrediënten mengt.
Roer de kruiden door de salade.

Schep de dressing door de salade en laat de smaken gedurende een kwartiertje op elkaar inwerken. Verdeel over twee borden en knijp er een beetje citroensap over. Garneer met een takje verse munt.

Heb je geen curry of kerriepoeder of vind je het niet lekker? Kruid de dressing dan met wat peper.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s