Herfst! Soeptijd!

Na een waaiweekend was het vanochtend flink koud op de fiets! Maar wel heerlijk fris herfstweer. Tijd  voor een lekker warme soep, een flink glas thee en lange avonden op de bank met de kaarsjes aan en een dekentje.

Ik ga vanmiddag deze soep weer maken, wat heb je nodig:

  • 1 el kokosolie, roomboter of olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • het vruchtvlees van 1 pompoen in blokjes (ik vind voor soep de oranje erg lekker)
  • een half blik gepelde tomaten
  • 1 liter groentebouillon gemaakt van meukvrij bouillionpoeder
  • zout en versgemalen peper
  • ontbijtspek

 

Smelt de boter (olie) in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de pompoenblokjes toe en de tomaat en laat zachtjes gaar worden.

Giet de bouillon erbij en voeg de peper en zout toe.

Laat 20 minuutjes zachtjes koken tot de pompoen goed gaar is.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan en laat uitlekken om een keukenpapiertje.

Pureer de soep met de staafmixer (voorzichtig he, ik kon vorige week keuken helemaal schoonmaken…)

De soep kan je prima in porties invriezen en als lunch meenemen naar het werk (spekjes en evt een dotje roomkaas los meenemen)

Ook lekker erbij een schaaltje koolsalade met gerookte kip!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s