Gourmetten met kerst?

Ga je met een van de kerstdagen gourmetten?

Gezellig met de kinderen en supermakkelijk koolhydraat arm te maken. Vlees, vis en eieren is altijd goed natuurlijk maar denk ook eens aan champignons, uitjes, stukjes paprika, roergebakken komkommertjes.

Maar ja, die sausjes he, vol met suiker als je voor de potjes gaat. Ook dat is op te lossen. Onderstaand mijn recept voor mayonaise.

Voeg saladekruiden en verse knoflook toe en je hebt knoflooksaus.

Voeg kerrie toe en je hebt kerriesaus.

Voeg wat passata (of liever nog zelgemaakte ketchup zie recept op mijn site) en 2 el whiskey toe voor cocktailsaus.

Mayonaise maken moeilijk? Nee, zo gaat het echt heel snel en makkelijk.
1 ei (zorg voor een vers, scharrel, bio ei)
250 ml milde olijfolie (geen ‘gewone’ extra vierge)
1 el citroensap
1 el appelazijn
1 tl zeezout

Alles op kamertemperatuurVoor het filmpje zie mijn facebooksite:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s