Gezonde ketchup? Kan dat?

Al eerder gepost maar zo lekker, voor herhaling vatbaar heet dat toch?

Ketchup, vooral de kinderen vinden dat rooie zoete goedje erg lekker! Maar heb je weleens goed het etiket gelezen? Nou, laat maar, meer suiker dan een gemiddeld glas frisdrank of pakje Wicky.

Ik ben door het internet en in de paleo groep geïnspireerd door diverse recepten en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Voor zowel de curry als ketchup fans!

wat heb je nodig?

  • half pakje passata (gewoon de goedkoopste van de AH of Lidl) zit niets anders in dan tomaten.
  • 2 sjalot uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • evt een eetlepel honing
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1 laurierblaadje

Snij of hak de sjalotjes en knoflook heel fijn.

fruit in een steelpannetje de uitjes en knoflook met de olijfolie en de azijn. Laat glazig worden en doe de honing, de paprikapoeder en de italiaanse kruiden erbij, even goed doorroeren.

Doe daarna de passata erbij en leg het laurierblaadje erop.

20 minuutjes op laag vuur laten inkoken (blijf erbij met een doekje want het kan spatten ;-))

Giet in schone, met kokend water omgespoelde potjes of een leuke glazen fles en laat afkoelen. Bewaren in de koelkast en alleen met een schone lepel de ketchup eruit halen dan blijft het zeker een week goed (als het niet eerder op is natuurlijk)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s