Kipsate met bloemkoolnasi

Voor de kipsate heb je het volgende nodig:

  • 2 el Kokosolie
  • 1 Ui
  • 3 cm Verse gember
  • 0,5 tl Sambal
  • 3 Knoflookteentjes
  • 600 gr Kipfilet in blokjes
  • 3 el Amandelpasta of notenpasta 
  • 200 ml Kokosmelk
  • scheutje coconut aminos of ketjap
  • naar smaak Versgemalen peper
  • naar smaak zout 
  • 3 el Kokosrasp

voor de bloemkoolnasi heb je het volgende nodig:

  • een gemalen bloemkool
  • een zak roerbakgroente
  • 2 el’s nasikruiden

Bereidingwijze

  • Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.

  • Voeg gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.

  • Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze een mooi lichtbruin kleurtje hebben en gaar zijn.

  • Voeg amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door.

  • Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is en breng op smaak met peper en zout.

  • Terwijl je de sate aan het maken bent maak je bloemkool nasi. Daarvoor roerbak je de groente op een hoog vuur in de olijfolie gaar, nasikruiden erdoor bakken en dan de bloemkool erdoor (rauw of uit de vriezer) op hoog vuur lekker even doorbakken en serveren met de sate erboven op.

     

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s