Pittige spitskool met kipreepjes

Weer zo’n heerlijk snel kostje voor een door de weekse (werk) dag.

spitskool

Pittige spitskool met kipreepjes en spekjes, wij hebben hiervan met z’n vieren gegeten, voor de jongens had ik er een paar aardappeltjes  bij gekookt (ja, je zal teveel groente binnen krijgen, mijn jongste is serieus nogal bang voor een groentevergiftiging!)

Wat heb je nodig?

  • een spitskool, gesneden in kleine reepjes
  • 3 uien, rood of wit
  • een bakje spekjes
  • kipreepjes (evt gemarineerd)
  • Pikante kipkruiden (ik gebruik ze van de AH)
  • Olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • scheut koksroom of slagroom
  • Parmezaanse kaas of gemalen kaas

 

Laat de olie goed heet worden in een ruime hapjespan of wok. Fruit daarin de fijngesneden uien. Voeg vervolgens de spekjes toe en bak de spekjes lekker uit. Voeg vervolgens de kipreepjes toe en zorg dat ze goed gaar zijn.

Voeg de pikante kipkruiden naar smaak toe (of paprika of kerry poeder naar eigen smaak)

Vervolgens beetje voor beetje de spitskool erbij doen zodat het kan slinken en gaar worden.

Op het laatst de slagroom en de parmezaanse kaas toevoegen.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s