Chinees maar dan zonder afhaal😃

Ik had zondag zin in chinees, nee niet uit zo’n plastic bakje met heel veel meuk maar wel zo’n beetje die smaak.

Allerlei recepten kwamen voorbij en hieruit voor mij de beste gekozen.

Wat heb ik gebruikt:

75 gr kipfilet pp

2 eieren pp (losgeklopt)

Wortel 1 pp geraspt in de keukenmachine

Prei 1 pp fijngesneden

Champignons ca 5 pp

Handje taugee pp

Chinese kruiden

Een struik brocolli inclusief de steel, voor 2 personen, fijngemalen in de keukenmachine

Voor de saus:

2 el’s tomatenpuree

Teentjeknoflook

1 el fijngehakte gember

2 el’s ketjap of coconut aminos

1/5 el honing

Zout, peper

Water.

Bak de kipfilet gaar in de wok, doe de prei en wortel erbij, kruiden erdoor. Lekker even doorbakken op het laatst de champignons even meebakken en daarna verdelen over twee hete koekenpannen om de omeletten van te bakken. Verdeel het ei over de groente en kip en bak er omelet (ten) van.

Ondertussen de ingrediënten voor de saus in een pannetje verwarmen en een lekker sausje van maken.

Snij de omeletten in reepjes en zet even weg onder aluminiumfolie en roerbak ondertussen kort de brocolli gaar en warm met wat peper en zout.

Serveer de brocolli rijst met de omelet, taugee en saus op een warm bord en eet smakelijk!

En was het teveel, in een bpa vrij plastic bakje kan je dit morgen voor de lunch meenemen (sistema, mepal en tupperware zijn bpa vrij, de bakjes van de chinees niet 😉)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s